Heeft u last van email problemen met bijv. Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows (Live) Mail, Thunderbird, Mail app voor Mac, Google mail, of Incredimail. Wij helpen u graag met het instellen van een nieuw email adres, problemen met het ophalen of verzenden van email. Outlook start niet meer op of alle andere denkbare issues met uw email (programma).

 1. Een email met een te grote bijlage verzenden
 2. Outlook start niet meer op
 3. Hulp bij het installeren van een email programma
 4. Hulp bij het instellen van een email account -Wij bieden ook ondersteuning voor Mac en iphone email problemen  
 5. Problemen met inkomende email
 6. Problemen met het verwijderen of verplaatsen van een email bericht
 7. eMail berichten die zoek zijn / verdwenen
 8. Hulp bij het synchroniseren van agenda
 9. SPAM (filter instellen)
 10. Phishing en SPAM preventie.

1. Per ongeluk een te grote email willen verzenden?

Dat is een probleem want dan werkt het email programma niet meer goed en krijgt u ook geen email meer binnen. ICT Hulp Roermond lost dit handmatig op door mee te kijken op uw computer. Afhankelijk van het email programma is dit maximaal een kwartiertje werk.


2. Mail programma start niet meer op / werkt niet meer

Outlook start niet

ICT Hulp Roermond bekijkt eerst wat het echte probleem is, het is belangrijk om te weten om welke versie het mailprogramma het gaat. We zorgen ervoor dat het mailbestand wordt veilig gesteld om daarna met een passende oplossing te komen.


3. Opnieuw installeren van Outlook of een ander email programma

Tijdens de overstap naar een nieuwe computer en/of naar een nieuwe besturingssysteem wilt u graag alle mail meenemen. De mail bestanden dienen dan geïmporteerd te worden en dat geldt ook voor de aangemaakte contactpersonen. Voor het opnieuw installeren kunnen we u via hulp op afstand helpen. Zorg ervoor dat bij Outlook de installatie cd en de installatiesleutels beschikbaar zijn.

Ook bij andere functionele problemen zijn we meestal in staat om het mailprogramma te herstellen, of in te stellen naar uw specifieke wensen.


4. Aanmaken, instellen en configureren van een nieuw email account of alias

Wilt u een nieuw emailaccount aanmaken voor uw werk of andere gebruikers dan kan ICT Hulp Roermond u eenvoudig helpen.
ICT Hulp Roermond maakt het voor u aan, even testen of het werkt en u kunt aan de slag! Bij het instellen van een mailaccount van uw provider of domein heeft u wel gegevens nodig die in het programma moeten worden genoteerd, zoals inlognaam en wachtwoord. Het wachtwoord kunt u uiteraard zelf intikken zonder dat wij deze zien.


5. Krijgt u geen email meer binnen?

Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals mail die in ‘postvak uit’ vastzit, verkeerde accountinstellingen, problemen met beveiliging, maar ook een mailbericht die vastzit in de postbus bij uw mailprovider. ICT Hulp Roermond kan het probleem voor u meestal oplossen.


6. Kunt u geen email meer verwijderen of verplaatsen?

Dit houdt meestal in dat het mailbestand te groot is geworden of corrupt geraakt is. Dit komt nog wel eens voor bij outlook en outlook express. Gelukkig is het wel op te lossen, gemiddeld duurt dit ongeveer 10 tot 20 minuten. Het outlook bestand van Office dient soms gerepareerd te worden, wat in een aantal stappen zal moeten gebeuren.


6. Zomaar mailtjes kwijtgeraakt?

Het is de vraag wat de oorzaak van dit probleem is en dat zal even moeten worden uitgezocht. Over het algemeen kunnen we op de computer de verloren mails wel terugvinden, maar helaas is er niet altijd garantie dat de mailtjes kunnen worden achterhaald. Bij belangrijke mail is het zeker een poging waard en kan ICT Hulp Roermond Roermond u uitsluitsel geven of de mail wel of niet kan worden teruggeplaatst.


7. Synchroniseren van een agenda met outlook, Gmail of andere clients

ICT Hulp Roermond kan u helpen met het instellen en synchroniseren van uw agenda om deze inzichtelijk te krijgen op al uw apparaten, zoals computer, tablet of smartphone.


8. Omgaan met ongewenste e-mail (gebruik maken van een spamfilter)

Een van de grootste ergernissen van het internet is wellicht wel spam (bulk e-mail waarmee e-mailadressen ongevraagd worden bestookt). Elk e-mailadres komt vroeg of laat in aanraking met spam. Spam is nooit helemaal te voorkomen maar met de juiste maatregelen is de overlast wel tot een minimum te beperken. En natuurlijk kan het grootste gedeelte er met behulp van spamfilters worden uitgefilterd.


Gedragsregels ter voorkoming van spam

Door de volgende gedragsregels in acht te nemen, kan de hoeveelheid spam zoveel mogelijk worden beperkt:


1.Weergave van afbeeldingen

In veel spamberichten worden afbeeldingen ingesloten, soms zo klein dat ze niet eens zichtbaar zijn! De spammer voegt deze afbeeldingen toe om het e-mailadres te verifiëren: wordt de afbeelding gedownload dan is het e-mailadres dus actief, reden om meer spam te sturen. E-mailprogramma’s tonen om die reden standaard geen afbeeldingen in een e-mailbericht. Vertrouwt u de afzender dan kan de afbeelding alsnog worden gedownload (via de gele of grijze balk direct onder de menubalk).

2.Wees voorzichtig met het doorgeven van uw e-mailadres

Er wordt tegenwoordig overal om een e-mailadres gevraagd. Meestal wordt zorgvuldig met de persoonlijke gegevens omgesprongen, maar dat is helaas niet altijd het geval. Valt een e-mailadres in verkeerde handen, dan is de kans groot dat deze vervolgens wordt bestookt met (ongewenste) marketinge-mail. Met een beetje pech wordt het e-mailadres ook nog eens aan derden doorverkocht… Wees dus voorzichtig met het doorgeven van uw e-mailadres! Gebruik desnoods een niet bestaand e-mailadres (bijvoorbeeld none@none.nl). Is het noodzakelijk een e-mailadres op te geven (bijvoorbeeld voor het ontvangen van een code, product of informatie), gebruik dan een speciaal voor dit doel aangemaakt webmailadres (bijvoorbeeld van Microsoft, Gmail of Yahoo!).

3.Laat uw e-mailadres niet zomaar op een website achter

Laat uw e-mailadres ook niet zomaar op een website achter (denk bijvoorbeeld aan de posts op een forum)! Er zijn namelijk zoekrobots speciaal op zoek naar e-mailadressen. Is het noodzakelijk een e-mailadres achter te laten dan is het verstandig deze te maskeren door het apenstaartje (@) te vervangen door de letters AT en/of spaties toe te voegen.

LET OP: De setup van dit programma installeert de software automatisch in de map C:\Program Files, óók in geval van een 64-bits Windows. Even opletten dus: wijzig deze locatie tijdens de setup in C:\Program Files (x86).

4.Het gebruik van een spamfilter

Is het e-mailadres inmiddels toch ten prooi gevallen aan een grote hoeveelheid ongewenste e-mail, dan kan altijd nog gebruik worden gemaakt van een spamfilter om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Naast de filterprogramma’s die als plug-in aan het e-mailprogramma worden toegevoegd (zoals Spamihilator; download: www.spamihilator.com) kan ook gebruik worden gemaakt van een door de provider beschikbaar gesteld online spamfilter. Deze online filters controleren de bij de mailserver binnenkomende berichten automatisch op spam.

5.Het voordeel van een online filter

Het grote voordeel van zo’n online filter is dat de ongewenste berichten worden uitgefilterd nog vóórdat de gebruiker de inkomende berichten downloadt (dit in tegenstelling tot de plug-ins, deze moeten namelijk eerst alle e-mail downloaden voordat de ongewenste berichten er tussenuit kunnen worden gefilterd)! Omdat de meeste ongewenste e-mail al door de provider wordt weggefilterd, gaat het downloaden van de resterende berichten aanzienlijk sneller. Een online filter beperkt de overlast dus aanzienlijk!

LET OP: Veel internetproviders bieden hun klanten een online spamfilter aan. Raadpleeg de website van uw internetprovider om te achterhalen of u gebruik kunt maken van een dergelijke service.

6.Uitgefilterde false positives: net zo irritant als spam zelf…

Bij het filteren van e-mail bestaat er altijd een risico op false positives: gewenste berichten die per ongeluk als ongewenst worden uitgefilterd. Zelfs wanneer het filter in de lichtste stand wordt toegepast, is de kans op false positives nog steeds erg groot. False positives komen samen met de echte spam terecht de map met ongewenste e-mail. Het is dus belangrijk om de map met ongewenste e-mail eerst te controleren op false positives voordat deze definitief wordt geleegd!

Het traceren van false positives is met een online filter iets ingewikkelder dan bij gebruik van een plug-in. Een plug-in slaat de ongewenste e-mail namelijk op in een makkelijk toegankelijke map in het e-mailprogramma, terwijl het online filter ze hooguit kan forwarden naar een ander e-mailadres of ze op de server laten staan.

7.Hoe voorkom je dat gewenste e-mail als spam wordt verwijderd?

Voorkomen dat berichten van een specifieke afzender als ongewenst worden bestempeld? Neem dan, afhankelijk van het gebruikte e-mailprogramma, een van de volgende maatregelen:

 • Windows Live Mail
  Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mailAfzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via de blauwe knop op het lint, OptiesBeveiligingsopties, tabblad Veilige afzenders kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).
 • Windows Mail
  Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mailAfzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via ALT-ExtraOpties voor ongewenste e-mailkunnen de instellingen van het filter worden aangepast).
 • Outlook Express
  Outlook Express is niet voorzien van een filter voor ongewenste e-mail.
 • Gmail
  Open het e-mailbericht, knop Meer (pijltje naar beneden), optie Berichten zoals deze filteren, link Filter maken met deze zoekopdracht, activeer Nooit naar Spam verzenden, knop Filter maken (via het tandwieltje, Instellingen, tabblad Filters kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).
 • Outlook
  Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mailAfzender nooit blokkeren (Outlook 2010/2013)/Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders(Outlook 2007 en ouder). Via Opties voor ongewenste e-mail (rechter muisknop) kunnen de instellingen van het filter worden aangepast.
 • Microsoft-account (Outlook, Hotmail, MSN,Live, e.d.)
  Klik op het tandwieltje, Opties, optie Veilige en geblokkeerde afzenders, optie Veilige afzenders.

Mocht u namelijk in de toekomst toch nog zo veel last hebben van spam emails (ondanks dat u gebruik maakt van een correct ingestelde spamfilter) dan rest niks anders dan een nieuw emailadres aan te maken.ICT Hulp Roermond heeft o.a. kennis van de volgende email programma’s:

 • Microsoft office Outlook (2000, XP(2002), 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 en Office 365)
 • Outlook Express voor Windows XP
 • Windows Mail, Windows Live Mail
 • Hotmail.com, outlook.com, live.com
 • Gmail
 • Mozilla Thunderbird
 • Incredimail
 • Mac en iphone mail apps


Werkwijze ICT Hulp Roermond

 • Computerhulp op locatie!
 • Afhankelijk van het probleem kan het zijn dat uw email account gegevens (gebruikersnaam + wachtwoord) nodig zijn houdt deze dus bij de hand.
 • Bij het aanmaken van een nieuwe email account doorlopen we samen de noodzakelijke stappen.

Heeft u nog vragen over het artikel of kunnen we u ergens mee van dienst zijn?

Neem vandaag nog contact op met ICT Hulp Roermond of maak gebruik van het contactformulier.