Uw device opschonen is een “must do”. Onder devices verstaan wij: Laptops, tablets, desktop pc’s of smartphones. Na verloop van tijd kan uw device vol raken met programma’s die niet nodig zijn, maar die wel ruimte innemen. Daardoor raakt uw device steeds verder vervuild en vertraagd. Voorbeelden van zulke programma’s zijn toolbars en spyware, die gegevens van u verzamelen en versturen. Maar ook zonder deze programma’s kan de computer met de jaren vervuild raken, doordat restanten van updates en installaties achterblijven. De computer opschonen is daarom iets dat hoort bij het periodiek onderhoud van uw computer.

Device opschonen, wat kunt u zelf doen?

Veel vervuilende programma’s worden niet bewust geïnstalleerd, maar komen ongezien mee met andere installaties. Dit is vaak in de vorm van toolbars in uw webbrowser of opschoonprogramma’s die na verloop van tijd om een betaalde upgrade vragen.

Een paar voorbeelden van programma’s die uw desktop pc of laptop vertragen:

Toolbars

Veel toolbars vertragen uw webbrowser en voegen weinig tot niets toe. Vaak verzamelen de toolbars ook gegevens over uw activiteiten op internet, om die vervolgens zonder uw toestemming te versturen. Voorbeelden zijn de toolbars van Ask en Babylon.

Reclamevirussen

Deze zogenaamde ‘hijackers’ kapen uw webbrowser, veranderen uw zoekmachine en laten ongewenste reclame zien. Voorbeelden zijn Conduit en qvo6.

Onnodige opstartprogramma’s (bloatware)

Deze programma’s zijn op de achtergrond actief. Weinig van deze programma’s zijn echt noodzakelijk, maar ze gebruiken wel de rekenkracht van uw computer. Helaas worden veel desktop pc’s en laptops van grote merken nieuw geleverd met deze onnodige software.

Programma’s die de computer opschonen of versnellen

Deze programma’s geven u het idee dat uw computer vol zit met fouten en bieden zichzelf aan om uw computer op te schonen. Echter veel van deze programma’s vormen zelf eerder een probleem dan een oplossing, doordat ze vrijwel continu actief zijn en capaciteit van de computer gebruiken. Ook vragen ze vaak eerst om een betaalde upgrade voordat ze daadwerkelijk met opschonen starten. Daarnaast zijn deze programma’s meestal lastig te verwijderen. Voorbeelden zijn RegClean Pro, SpeedupMyPC en Advanced System Protector.

Hoe kan ICT Hulp Roermond uw PC of laptop opschonen?

Voor de computerspecialisten van ICT Hulp Roermond is het opschonen van een PC of een laptop dagelijks werk. Ook reclame en pop-ups verwijderen behoort tot de opschoonbeurt.

Door een schone installatie zal de snelheid van uw PC of laptop toenemen afhankelijk van de eerdere toestand van uw systeem. Gaat het met name om het versnellen van uw PC of laptop, dan kunt u de aanschaf van een Solid State Drive (SSD) overwegen.

Vertrouwelijkheid van uw gegevens en bestanden is bij Computerhulp nodig aan huis altijd gewaarborgd.

Heeft u nog vragen over het artikel Devices opschonen of kunnen we u ergens mee van dienst zijn?

Neem vandaag nog contact op met ICT Hulp Roermond of maak gebruik van het contactformulier.